Wegen Corona-Virus: Vorlesungsbeginn auf 20. April verschoben

UPDATE: 12.03.2020, 12.00 Uhr

Der Vorlesungsbeginn im Sommersemester wird an allen Hochschulen in Baden-Württemberg auf den 20. April verschoben, um die Ausbreitung des Corona-Virus zu bremsen.

An der Hochschule Pforzheim entfallen deshalb alle Präsenzveranstaltungen bis einschließlich 19.4.2020. Wir bieten den Studierenden aber, soweit dies möglich ist, Lehrinhalte in digitaler Form an, um die Lernziele des Sommersemesters nicht zu gefährden. Die Leiter der jeweiligen Kurse informieren ihre Studierenden. Veranstaltungen an der Hochschule mit externen Gästen fallen bis zum 19.4.2020 aus.

Die offizielle Erstsemesterbegrüßung wird ebenfalls verschoben.

Wir halten Sie natürlich auf dem Laufenden. Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter werden laufend aktualisiert im Intranet informiert, Studierende im E-Campus.

-------------

The start of lectures in the summer semester will be postponed to 20th April at all universities in Baden-Württemberg in order to slow down the spread of the corona virus.

At Pforzheim University, all classroom lectures will therefore be cancelled up to and including 19.4.2020. However, we will offer students teaching content in digital form as far as possible in order not to jeopardise the learning objectives of the summer semester. The leaders of the respective courses will inform their students. Courses at the university with external guests are cancelled until 19.4.2020.

The official freshman welcome will also be postponed.

The welcome & orientation sessions for the international exchange students from our partner universities on Thursday March 12 and Friday March 13 will be cancelled as well.

We will of course keep you informed. Employees are continuously updated on the intranet, students on the e-campus.